Patric Eghammer
Patric Eghammer


Flj mig p Facebook

Prenumerera

Frfattarcentrum

Allt under himmelens fäste

 

Relationsnoveller. Huvudpersonerna, oftast män, är märkta av krackelerade relationer, dåligt självförtroende och icke-utlevda eller oupplevda drömmar. De längtar efter försoning och frihet men har svårt att släppa taget om det förflutna.

Under många år hade jag jobbat med min text som skulle bli Lennon i Holjekroken och var stundtals enormt trött på den och tvivlade ofta på om jag skulle slutföra projektet. För att åter hitta skrivarlusten och samtidigt kanske undersöka om jag hade andra berättelser i mig, började jag skriva kortare prosatexter, noveller. Jag bodde då i Blekinge och min litteräre vän Niklas Fjeldstad, som själv skrev noveller, läste, inspirerade och kom med lästips. Under denna period var min far gammal och sjuk och ett förhållande som jag hoppats mycket på hade runnit mig ur händerna. Detta plus att jag inte längre kände mig purung gav näring till många av texterna. Men jag grävde mig även bakåt till barndomen och gränslandet mellan ung och vuxen.

Samlingens titel kommer från en vacker svensk folkvisa. Det är blues på svenska. Men inte svart rakt igenom. Jag tycker det skymtar en strimma hopp, inte i sången men i mina texter. Kanske några takter av en ”happy future blues”, som min vän, musikern Ingvar Björnson en gång beskrev sin musik.