Patric Eghammer
Patric Eghammer


Flj mig p Facebook

Prenumerera

Frfattarcentrum

Strawberry Fields med Jenny

2017

Ungdomsversionen av Lennon i Holjekroken. 9 – 12 år.

Jonatan ”Lennon” Lennartsson är tolv år. Han bor i det lilla brukssamhället Olofström. Han spelar elgitarr i rockbandet Stålbaggarna och drömmer om att vara ihop med en tjej, precis som hans kompisar Erkki och Zoltan och Sebbe och Sören. En tjej dyker upp i Jonatans liv och frågar efter ett tag chans på honom. Men i stället för att ta tag i den skrämmande verkligheten och närma sig Jenny, som tjejen heter, på riktigt uppfinner Jonatan en ny, snällare, plats. Strawberry Fields. Där behöver man inte vara rädd för att göra bort sig. Där är ingenting verkligt och samtidigt inget att vara rädd för. Frågan är om man kan stanna där för alltid. Strawberry Fields med Jenny är en barn- och ungdomsversion av Lennon i Holjekroken från 2009. Den är tänkt för åldern 9 – 12 år men kan läsas med behållning även av vuxnare människor.

”[…] Eghammer lyckas väl med att gestalta den osäkre och drömmande Lennons tankar och värld. Efter en lite långsam inledning kommer man in i historien och språket flyter lätt och texten är luftigt satt. […]” Anna Wilner, BTJ, häfte 11, 2017.

”Det är en bra och lättläst bok av Patric Eghammer, den är rolig och igenkänningsfaktorn är hög! Just att man känner igen sig i mycket gör att den passar de flesta åldrar, jag kände flera gånger, att exakt så var det! Extra bra är alla Beatles passningar som dyker upp, jag flinar flera gånger! Men det kräver att man kan sin rock n roll historia!” //Kalle Ekström, Älvdalens sockenbibliotek, bokblogg.